HTML

Alfa tőzsdés blogja

Játékszabály és használati útmutató a tőzsde nevű játékhoz, hogy hosszú távon is szórakoztató maradjon (és a pénz se ússzon el) avagy hogyan kereskedjünk, hogy sokat nevessünk.

Heti hatékony portfólió

2011.04.08. 19:31 α

Nézzük, hogy egy hónappal ezelőtt hogyan kellett volna a BÉT bluechipjeit besúlyozni, hogy ma egy kisebb vagyonnal legyünk gazdagabbak. A legkevésbé kockázatos portfólió 8.51%-ot hozott volna és a következő összetételű:

OTP 0%
MOL 24%
RICHTER 18%
MTELEKOM 58%

 

Aki szereti a kockázatot és csak harmadjára tudja csak szépen artikulálva kimondani a portfólió diverzifikálás szókapcsolatot, az betolhatta volna majd minden pénzét OTP-be, szórhatott volna a tetejére egy kis T-t (4%), és kapott volna az arcába nem egészen 17%-ot. Egészségére!

A legkiegyensúlyozottabb portfólió, és személyes kedvencem, 11.6%-ot hozott. Alant megtekinthető az elosztás:

OTP 30%
MOL 24%
RICHTER 6%
MTELEKOM 40%

 

Most, hogy tudjuk mit kellett volna cselekedni azt javaslom minden kedves tőzsdésnek itt és a squashklubban, hogy cselekedjen belátása szerint. Személy szerint egy kevés OTP és MOL nem árthat még a döglődő RICHTER helyett. A telkó meg ha minden igaz fizeti az osztalékot. Addig érdemes tartani.

A végére tartogatok egy szép ábrát is, mert színes, és mindenki odavan a színes ábrákért. A piros színnel karikázott kék pontok a hatékony portfóliókat jelölik.

 

 

via: elorejelzes.tozsde.hu

Szólj hozzá!

Címkék: elemzés hatékony portfólió

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdetipp.blog.hu/api/trackback/id/tr242810443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása